Bij een populair gebied als de Middellandse Zee ontbreekt het niet aan een goede verbinding en er zijn dus meerdere wegen naar Rome.. ehm Montpellier. 

In het kort

  • Je pakt het vliegtuig of de trein vanaf Rotterdam naar Montpellier
  • Vanaf Montpellier pak je de trein of de bus naar je eindbestemming

Met het vliegtuig

Met het vliegtuig is de snelste en wellicht de goedkoopste manier om in Montpellier te komen. Vanaf Rotterdam gaat er een directe vlucht naar Montpellier. Vlieg je liever vanaf Amsterdam of Eindhoven? Dan moet je rekening houden met een overstap. Een nadeel van vliegen is dat de vluchten niet dagelijks vanuit Nederland gaan. Goed timen dus! Check Skyscanner voor de actuele vluchten en natuurlijk de beste prijzen! 

Brussel is ook niet zo ver weg

Een andere optie is om te vliegen vanaf Brussel. In het hoogseizoen gaat er bijna dagelijks een vlucht richting de Côte d’Azur. Ryanair vliegt vanaf Brussel Charleroi voor een niet al te hoge prijs naar Montpellier. Let wel goed op tijdens het boeken, er gaan namelijk ook andere maatschappijen maar hiervoor moet je eerst met de trein naar Parijs. Wil je weten hoe je vanaf Nederland in Brussel terecht komt? Klik dan hier

En dan sta je op het vliegveld in Montpellier

Vanaf Montpellier Airport gaat er weer zo’n handige shuttlebus, Navette Aèroport, naar Montpellier. Een kaartje kost je €1,60 en de busreis duurt ongeveer een kwartiertje. Op het vliegveld kan je gelijk ook een kaartje voor de tram aanschaffen, die je nodig hebt om uiteindelijk op Gare Saint-Roche (centraal station) te komen. De bus brengt je namelijk maar tot Place de l’Europe. Om bij Gare Saint-Roche uit te komen moet je nog een klein stukje met tram 1 richting Mosson. Bij halte nummer 4 stap je vervolgens uit en sta je op Gare Saint-Roche. 

Met de trein naar de eindbestemming

Eenmaal aangekomen op Montpellier Centraal kun je heel veel treinen pakken richting jouw eindbestemming. Deze kun je vooraf boeken op de website van SNCF of gewoon op het station bij een van de automaten of de ticketbalie. Let wel op dat de treinen en bussen in Frankrijk niet ieder kwartier gaan zoals in Nederland en je dus goed moet timen hoe laat je aan komt en je weer weg kan. Neem hier dan ook de tijd voor. 

Met de bus naar de eindbestemming

Mocht je verder moeten reizen met de bus vanaf Montpellier Centraal Station dan moet je er rekening mee houden dat sommige bussen maar eens in de paar uur gaan. Deze bussen vertrekken ook niet direct vanaf Centraal Station, je moet dus een klein stukje te lopen (drie koffers meenemen is dus niet zo handig). Een parkeerplaats ongeveer 5 minuutjes vanaf centraal station vind je alle bussen. 

De andere weg naar Rome 

Er is nog een andere vrij comfortabele mogelijkheid om in de Côte d’Azur te komen. Er reist namelijk een fenomeen genaamd de TGV van Noord naar Zuid-Frankrijk. Vanaf Brussel of Parijs gaat de TGV rechtstreeks naar Montpellier Centraal, vanaf waar je dus verder kan reizen. Hoewel deze trein comfortabel is en je niet vaak hoeft te wisselen van vervoermiddel, zit hier wel een prijskaartje aan. Een pluspunt voor de trein? Je kan de trein boeken via de website van SNCF, waardoor je dus maar één website nodig hebt voor je hele reis. Handig!

Heeft u het antwoord gevonden?