De Dordogne is ‘s zomers één van de populairste vakantiebestemmingen in Frankrijk. Niet heel gek dus dat jouw camping hier ligt. Met plaatsen in de buurt als Bordeaux en Bergerac is het reizen er naar toe minder ingewikkeld dan het lijkt. Beide plaatsen hebben namelijk een vliegveld! Ideaal, snel en comfortabel.

In het kort: 

  • Je pakt het vliegtuig vanaf Schiphol naar Bordeaux
  • Vanaf Bordeaux neem je de trein naar Sarlat.
  • Vanaf Sarlat pak je de bus naar de eindbestemming.

Easyjet of Transavia?

Deze website ken je waarschijnlijk al maar Skyscanner is echt dé manier om erachter te komen wat jouw goedkoopste vlucht is. Als je op tijd begint met boeken kun je al voor een paar tientjes in Bordeaux of Bergerac komen. Kleine tip tussendoor, als je gaat zoeken voor een vlucht, doe dit dan via een ander ip-adres dan waar je wilt gaan boeken. Vraag dus even het wifi wachtwoord van de buren als je wilt gaan boeken :) 

Vanaf Amsterdam of Brussel gaan er iedere dag directe vluchten richting Bordeaux. Zo’n tochtje duurt ongeveer 1 uur en drie kwartier en als je op tijd bent met boeken hoeft een enkele reis je niet meer dan €40,00 te kosten. 

Naar Bergerac vlieg je vanaf Rotterdam in zo’n 1,5 uur. Let wel even op de datum want deze vlucht gaat niet iedere dag dus wellicht is het ook slim om even vluchten vanaf Brussel te checken. Vanaf Brussel gaat er iedere vrijdag een vlucht naar Bergerac. Opnieuw wees op tijd met boeken want deze vlucht kost soms nog geen €30,00! 

De trein naar Sarlat vanaf Bordeaux

De tocht vanaf Nederland naar Bordeaux afgelegd? Dan pak je vanaf Bordeaux vervolgens de trein naar Sarlat, een grote plaats in de Dordogne. Deze trein gaat helaas niet direct vanaf het vliegveld maar vanaf Centraal Station. Gelukkig is hiervoor dan weer het fenomeen genaamd de shuttlebus!

Bordeaux heeft twee opties om vanaf het vliegveld naar gare St. Jean te komen. Allereerst dus de beroemde shuttlebus. In Bordeaux noemen ze hem ook wel Navette Aéroport. Deze bus brengt je in 30 minuten naar het centraal station van Bordeaux en kost je €7,20. Handig want hij zet je recht voor het station af dus je hoeft vervolgens niet te zoeken. 

Liever toch budget reizen? Dan gaat er vanaf het vliegveld ook lijnbus 1+. Ja 1+, belangrijk want bus 1 gaat je niet op je bestemming brengen. Kaartje kost maar €1,50 en het is iets meer opletten. Deze bus doet er 55 minuten over om je naar het centraal station te brengen en stopt dan ook op meerdere plekken in Bordeaux. Gelijk een mooie tour door de stad dus. Je kan ook de gehele tour mee maken want je hoeft niet eerder uit te stappen dan de eindbestemming Gare St. Jean. 

Eenmaal op het station pak je de trein naar Sarlat. Tip! Kijk goed naar de tijden van vertrek en of je een vlucht kan plannen die hierop aansluit, de treinen in Frankrijk gaan namelijk niet net zoals in Nederland om het halfuur. De reis naar Sarlat duurt ongeveer 2 uur en drie kwartier. 

Bus naar de eindbestemming

Vervolgens kom je dus aan op Sarlat en vanaf daar gaan er tig bussen per dag naar jouw eindbestemming. Deze tickets kun je hier vooraf boeken. 

De optie Bergerac

Bergerac is hét vliegveld van de Dordogne. Helaas kent Bergerac niet de luxe van een shuttlebus of überhaupt een busstation. Je zal dus gebruik moeten maken van de luxe van een taxi. Het vliegveld ligt gelukkig niet heel ver van het station af dus het kost je niet je hele vermogen. De taxi van Bergerac Airport naar Gare de Bergerac is ongeveer €18.00. Let op dat je een taxi pakt met een meter in de auto, dan weet je in ieder geval dat het je niet meer kost dan de meter aan geeft! Als je bent aangekomen op Gare de Bergerac reis je verder naar Sarlat of direct naar je eindbestemming met de bus of met de trein. 

Kom je er niet uit? Je hebt ons telefoonnummer, maak er gebruik van! Of heb je een veel snellere reis gevonden? Deel het met je mede animateurs (en natuurlijk met ons). 

Heeft u het antwoord gevonden?