Je hebt je reis geboekt en de beste optie is om via Parijs te reizen. Waarschijnlijk moet je dan overstappen. Een groot spinnenweb aan metrolijnen en de aankomst en vertrek stations zijn ook niet dezelfde. Stiekem zit hier toch wel enige logica achter. Je t'explique!

Als je reist met de trein kom je met de Thalys aan op Gare du Nord. Ezelsbruggetje: station die naar het Noorden gaat. Alle treinen vanaf Nederland en België arriveren en vertrekken vanaf dit station. Vanaf Gare du Nord moet je met de metro naar een ander station om met de TGV verder te reizen. Alle stations in Parijs hebben net als Gare du Nord een bepaalde richting of streek waar de treinen naar toe reizen. 

Er zijn 5 grote stations vanaf waar je zou kunnen vertrekken, ieder dus met zijn eigen richting. 

  • Austerlitz, vanaf hier vertrekken treinen naar Orléans.
  • Gare de l'Est, de naam zegt het al: Est. Alle TGV's richting het oosten van Frankrijk gaan vanaf dit station. 
  • Montparnasse, alle treinen naar het Westen. Bijvoorbeeld Bretagne en de Atlantische kust. 
  • Gare de Lyon, alles maar dan ook alles dat naar het Zuiden vertrekt. 
  • Saint Lazare, het station voor de treinen naar Normandië. 

Bekijk per station hoe je er precies moet komen. Kom je er niet helemaal uit? Geen paniek! De Fransen zijn best aardig en willen je echt wel even helpen. :)

Moet je overstappen in Brussel? Brussel is gelukkig iets minder ingewikkeld. Alle internationale treinen zitten vlakbij elkaar. Oh en het station is ook iets minder groot. Klik hier voor de plattegrond.

Heeft u het antwoord gevonden?