De Drôme is een prachtig gebied in Frankrijk en veel campings hebben zich dan ook daar gevestigd. Voor de Drôme zijn er simpelweg twee opties: een dure en een goedkope. Zo snel en comfortabel mogelijk, maar dan wel je spaarrekening aan breken? Of langer onderweg, minder comfort maar wel spotgoedkoop op reis? De keuze is aan jou. Het is een beetje afhankelijk van waar je uiteindelijk naar toe moet maar je reist naar Lyon of naar Valence. 

In het kort

Via Lyon:

  • Vanuit Amsterdam/Rotterdam/Brussel/Antwerpen reis je naar Lyon
  • In het grote Lyon stap je over op de bus richting jouw eindbestemming

Via Valence:

  • Vanuit Amsterdam/Rotterdam/Brussel/Antwerpen reis je naar Valence
  • In Valence stap je over op de bus richting jouw eindbestemming

Busje komt zo, busje komt zo

Budget reizen en denk je dat je genoeg zitvlees hebt? Dan is het aan te raden om de bus te pakken vanaf een grote plaats in Nederland of België (denk aan Amsterdam, Rotterdam, Brussel en Antwerpen) en vanaf daar de barre tocht naar Frankrijk af te leggen. Maar goed, welke busmaatschappij ga je dan boeken? Misschien Flixbus of Ouibus? Er zijn er heel veel dus hier een klein overzicht en dan is het puur kijken: Who’s the cheapest?

Flixbus of Ouibus?

Omio is een heel fijne website om reizen te vergelijken. Daarna wel via de website van de maatschappij zelf boeken! Buiten de goedkoopste bussen laten zij ook zien tot hoe ver je kan reizen en wanneer je moet overstappen. Handig dus! Je kan al voor een paar tientjes richting het zuiden dus het zal waarschijnlijk een paar euro schelen tussen deze prijsvechters. Kijk ook even naar de halte waar je uit moet stappen: Perrache en Valence Ville zijn de makkelijkste want dan hoef je nog maar één keer over te stappen! 

Van Nederland naar Lyon of Valence

Het eerste gedeelte van je reis is niet zo heel ingewikkeld. Je stapt op bij maatschappij (de maatschappijen geven heel goed aan waar ze aankomen/vertrekken) en je gaat in de bus zitten. Je blijft in de bus zitten totdat de buschauffeur Lyon of Valence om roept (figuurlijk hè, even de beentjes strekken tussendoor is goed voor je). 

Lyon

In Lyon is het het makkelijkste om uitstappen bij Gare de Perrache. De bushalte bevindt zich bij de ingang van het station Cours de Verdun Gensoul. Je bent dan direct op een station vanaf waar je verder kan reizen naar de eindbestemming. Check Rome2Rio hoe je daar precies komt.

Valence 

In Valence arriveer je op Gare de Ville. Dit station zit midden in de stad en vanaf daar vertrekken meerdere treinen en bussen naar plaatsen in de streek. Kijk even op Rome2Rio daar vind je welke bus je precies moet pakken voor jouw eindbestemming! 

Heeft u het antwoord gevonden?