Vliegend naar Frankrijk? Het kan! Alhoewel je van Amsterdam naar Parijs langer bezig bent met opstijgen en dalen dan vliegen is het wel degelijk een optie.

Wanneer je kiest om te vliegen naar Frankrijk zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. 

Boeken van je reis
Vliegen naar Lyon kan tussen de 40 of 350 euro kosten. Afhankelijk van wanneer je boekt en met welke maatschappij je vliegt kunnen de kosten hoog of laag zijn. Werk met websites zoals Skyscanner om goed te kijken naar de mogelijkheden en prijzen. Verander ook eens van vliegveld! Een ticket Rotterdam - Lyon kan veel goedkoper zijn.

Bagage
In het vliegtuig mag je maar een limiet aan bagage meenemen, dit is per luchtvaartmaatschappij verschillend. Bij de prijsvechters zit het meenemen van ruimbagage vaak niet in de ticketprijs inbegrepen en moet je nog 50 euro aftikken voor je koffer. Boek je via AirFrance of KLM? Dan zit je ruimbagage vaak inbegrepen in je ticket en mag je ook nog een rugtas meenemen in de cabine!
Waar je ook extra op moet letten bij vliegen is het maximale gewicht van de koffers, wil je veel souvenirs meenemen? Bedenk dan goed dat je koffer maximaal 21 kilo mag wegen.

Geland en dan?
Het vliegveld ligt meestal niet midden in de stad. Er zijn vaak wel meerdere opties om van en naar het vliegveld te komen. De snelste manier om daar achter te komen is op de website van het vliegveld zelf. Daar staan vaak ook de shuttle bus services en de andere opties met openbaar vervoer beschreven. Google Maps is vaak niet bekend met de shuttle bussen of trams. Met een beetje geluk is de shuttle service een tientje of minder! Vanaf het centrum van de stad neem je vervolgens de trein of de bus naar je verdere bestemming.

Heeft u het antwoord gevonden?