Het belangrijkste onderdeel van animatiewerk is dat je bezig bent met - let op -animeren. Van de echte jonkies tot de actieve ouderen, je houdt je als entertainer bezig met het vermaken van de campinggasten.

Animatiewerk is in principe in onder te verdelen in 3 onderdelen. Heel bekend is natuurlijk het vermaken van de kids, bijvoorbeeld met de miniclub of de minidisco waarbij je met de ukkies los gaat op de Hokey Pokey (én hem schaamteloos meezingt). Daarnaast is er het onderdeel sport, waarbij je voetbaltoernooien organiseert, de aquagym voorbereid of een potje waterpolo speelt. Ten slotte is er iets waar de hele camping voor leeg loopt: shows! Van (vals) zingen bij de karaoke tot een grote musical. De camping loopt leeg om te kijken naar jouw kunsten. 

Goed om te weten, is dat het animatieprogramma verschilt per camping, net als de mate waarin je daar invloed in hebt. Zo staat bij sommige campings het sporten centraal, en op andere campings loopt de miniclub echt storm. 

Belangrijkste is natuurlijk dat de campinggasten een onvergetelijke tijd beleven en dat jij daar aan hebt bijgedragen. Oh, en natuurlijk dat je zelf ook keiveel plezier hebt is een hele belangrijke taak. Want dit is nu eenmaal de leukste job. Ooit.

Heeft u het antwoord gevonden?