Samen met een vriend of vriendin werken

Kunnen we samen solliciteren en op dezelfde camping werken? Moeilijke vraag! Er is namelijk niet één goed antwoord op. De korte versie: het kan, soms. Maar wij kunnen niet vooraf de garantie geven dat het lukt. 

De lange versie:
Natuurlijk mogen jullie 'samen' solliciteren. Jullie gaan allebei door de selectie heen en worden individueel beoordeeld. Verder zijn we benieuwd naar jullie vriendschap, waarom jullie samen willen werken én of jullie elkaar aanvullen. 

Jullie horen binnen 3 dagen na de sollicitatie of je aangenomen bent, maar ook of wij jullie samen willen gaan plaatsen. Als ons antwoord 'ja' is, mag je er vanuit gaan dat wij alles in het werk gaan stellen om jullie samen te plaatsen. Als wij denken dat het niet lukt, vertellen we je dat ook eerlijk.

Er is dan nog één onzekere factor: de camping. (Lang) niet alle campings zitten er op te wachten om vrienden als medewerkers in te zetten. Vooral omdat campings het belangrijk vinden dat alle medewerkers goed met elkaar integreren: iedereen is nieuw voor elkaar en dat schept een band. Als er dan twee mensen dikke matties zijn, kan dat in de weg zitten. 

Lang genoeg? Het kán dus wel, met je BFF naar de camping, maar het is lastig om het voor je sollicitatie al te garanderen.