Hoe bereid ik het sollicitatiegesprek voor?

Het is bijna zover… Je hebt het intakegesprek overwonnen en de lichten staan op groen om jezelf te laten zien aan TeamAnimation. Het is een sollicitatiegesprek, dus daar hoort ook een goede voorbereiding bij. Ik help je graag op weg, zodat je nog een betere indruk kunt maken op de recruiter van TeamAnimation.

Vergeet niet: een sollicitatiegesprek is een gesprek en geen interview. We willen er samen uitkomen of jij de ideale persoon bent om animatiewerk te gaan doen in het buitenland. Stel ons dus ook vragen of laat pro-actief dingen van jezelf zien waar we misschien helemaal niet om vragen.

VRAGEN DIE JE 100% ZEKER GAAT KRIJGEN

Dit is een cadeautje van mij, voor jou. M’n collega’s vinden het niet leuk dat ik ze online heb gezet, dus doe er je voordeel mee.

Waarom wil jij animatiewerk in het buitenland gaan doen?
Een open deur, maar wat is je motivatie eigenlijk? En die is moeilijker te beantwoorden dan je denkt. En uiteraard spreekt ons het antwoord “ik moest van mijn ouders” niet zo goed aan ;-).

Welke ervaring heb je die van pas komt bij animatiewerk?
Geef je training aan de F’jes? Pas je veel op? Begeleid je groepen kinderen? Zit/zat je in de feestcommissie op jouw middelbare school? Er kan zo-veel interessant zijn voor ons. Goed over nadenken, dus.

Het buitenland, is dat wel iets voor jou?
Overtuig ons er tijdens het sollicitatiegesprek maar van dat jij wel een langere periode in het buitenland kunt werken, ook wanneer je dat nog nooit eerder hebt gedaan. Voor bijna iedereen is het de eerste keer werken in het buitenland, dus ook zonder die ervaring ben je van harte welkom. We willen er natuurlijk wel op vertrouwen dat je deze kans aankunt!

Hoe zou je een bepaalde activiteit aanpakken?
Meer zeg ik niet, maar we gaan je natuurlijk uitdagen om je helemaal te verplaatsen in het werk als entertainer. We willen wel eens zien wat je snel kunt verzinnen.

We checken je talenkennis!
Frans, Duits, Engels. Het is allemaal belangrijk wanneer je straks op de camping werkt. Vooral het Frans gaan we even testen. We beginnen gemakkelijk met het gesprekje, maar het wordt steeds moeilijker. Zo meten we jouw niveau. Zorg dat je er al lekker inzit, voordat je bij ons binnen stapt.

DOMME VRAGEN BESTAAN NIET. GEEN VRAGEN STELLEN IS DOM.

Toon interesse, stel iedere vraag die nog op je hart ligt. Niets is zo vervelend als dat jij thuiskomt met vragen en je daardoor een verkeerd beeld van ons hebt, of andersom. Check wel voor het gesprek alle informatie op onze website. Het staat er niet voor niets 😉

Heel veel succes met jouw sollicitatiegesprek voor de zomer van je leven!