Op naar de Ardèche!

Werk jij deze zomer in het zuidoosten van Frankrijk? Heerlijk in de Ardèche en bijna verzekerd van de hele zomer zon? Tof! Je moet er alleen eerst naar toe. Daarom speciaal voor jou wat opties om in de Ardèche te komen.

Om naar de Ardèche te gaan reis je eerst naar de Drôme. Je reist namelijk naar Valence TGV of Montelimar. Vanaf daar pak je de bus naar Aubenas of Vallon Pont d’Arc.

In het kort 

  • Je pakt vanaf Roosendaal de trein naar Brussel-Midi.
  • Je gaat vanaf Brussel-Midi naar Valence TGV.
  • Van Valence TGV reis je met de bus naar Aubenas/Vallon Pont d'Arc.

of

  • Je gaat met de bus naar Montelimar of Valence. 
  • Daar stap je over op een andere bus naar Vallon Pont d'Arc.

De trein naar Valence

Zoals je ziet kun je reizen naar Valence of Montelimar. Check Rome2Rio om uit te vinden welke optie voor jou makkelijker is. Als Valence makkelijker is, kun je op twee manieren naar Valence. De dure comfortabele optie genaamd de trein of de optie waar je goed zitvlees voor moet hebben genaamd de bus. 

Vanaf Roosendaal kun je heel makkelijk met de trein naar Brussel waar je overstapt op de TGV naar Valence. Je treinreis kan heel erg in prijs wisselen en de prijzen worden 3 maanden van te voren bekend gemaakt. Verstandig is om dan ook gelijk te boeken. Als je besluit met de trein te gaan, reis je naar Valence TGV vanaf waar je bus 73 moet hebben om naar Aubenas te reizen. Om in Vallon Pont d’Arc uit te komen pak je bus 76. Valence TGV is een nieuw station waar alles super duidelijk is aangegeven. Zodra je in de stationshal komt, volg je de borden met een bus erop om bij het busstation te komen (you joking?). Bij het busstation vind je bus 73 en talloze andere bussen. De bus kost je ongeveer €10.00. 

De bus naar Valence

Andere optie is dus de bus vanaf Nederland naar Valence. Je kan dan ook naar Valence Ville reizen. Vanaf hier brengt ook bus 73 je verder naar Aubenas. Moet je voor jouw camping naar Vallon Pont d’Arc dan moet je echt naar Valence TGV reizen om het jezelf niet te moeilijk te maken. Voor de bussen heb je heel veel verschillende maatschappijen. Op deze website kun je ze allemaal met elkaar vergelijken, vervolgens is het dus echt alleen nog een kwestie van boeken. 

Grote kans dat je vervolgens in Aubenas of Vallon Pont d’Arc wordt opgehaald door je campingbaas. Als dit niet het geval is, kun je op deze website zien welke bus je vanaf Aubenas of Valence naar je eindbestemming moet hebben.  

De optie Montelimar

Ook naar Montelimar kun je met de trein of met de bus reizen. Als je eindbestemming Vallon Pont d’Arc is, is Montelimar een goede optie. Vanaf Parijs pak je de TGV naar Montelimar. Brengen je ouders je niet naar Parijs en moet je dus overstappen? Hier vind je de stap-voor-stap gids. De prijs voor de treinreis van Parijs naar Montelimar is helaas hogere wiskunde dus die zal je echt zelf moeten checken. Als je aankomt in Montelimar stap je over op bus 76 naar Vallon Pont d’Arc. Deze busreis kost ongeveer €4,00. Montelimar is niet groot dus de overstap is een kwestie van borden met bussen volgen om bij het busstation uit te komen. Moet je lang wachten? Dan zou je zelfs nog even het centrum in kunnen lopen.