Overstappen Gare du Nord - Saint-Lazare

Allereerst, neem de tijd voor deze overstap! Zeker 1,5 uur heb je nodig, wil je niet hoeven stressen om je trein te halen. Het station zit namelijk een beetje buiten Parijs waardoor je wat langer in de trein in de zit. 

Vanuit Nederland reis je dus naar Paris du Nord vanaf waar je moet overstappen op de RER richting Saint Lazare. Het ticket voor de RER (€1,80) kun je aanschaffen in de trein en is ook zeker aan te raden. De loketten op Paris du Nord zijn vaak druk en je tijd kun je sowieso goed gebruiken. 

  • Op Paris du Nord moet je zoals bij ieder ander station eerst naar de stationshal. Het is er druk en één grote mierenhoop maar je hoeft alleen maar de bordjes te volgen om bij de (RER) uit te komen.
  • Volg de bordjes (RER) totdat er richting aangegeven wordt. Dan volg je de bordjes met (RER)(E) in het roze er op. 
  • Zodra je de poortjes door bent, volg je de richting (RER) (E) D4 richting Hausmann St-Lazare. 
  • Het fijne van deze trein? Je kan blijven zitten tot de eindbestemming. Dus niet paniekerig haltes tellen en alsnog per ongeluk bij de verkeerde halte uitstappen. Nee, gewoon blijven zitten totdat de trein echt niet meer verder gaat. Het is trouwens ook maar één halte verder ;) 
  • Aangekomen bij Gare Saint Lazare volg je de bordjes Sortie, Gare SNCF/Grandes Lignes waarmee je in de stationshal komt. 
  • Op de grote borden in de stationshal wordt twintig minuten voor vertrek aangegeven vanaf welk perron de trein vertrekt. Houd minimaal vijf minuten extra tijd aan om het juiste treinstel te vinden. Die TGV is namelijk veel langer dan de gemiddelde trein tussen Amsterdam en Utrecht.