Goedkoop vliegen vanaf Brussel klinkt heel leuk, maar ja dan moet je er wel naar toe. De vluchten met de grote prijsvechters gaan niet vanaf Zaventem maar vanaf Brussel Charleroi. Charleroi is al praktisch Frankrijk en je moet dan ook niet verwachten dat je echt naar Brussel moet. Toch is het niet heel ingewikkeld om er te komen. Je moet alleen even weten hoe!

De trein vanaf Roosendaal

Om in Brussel te komen kun je vanaf Roosendaal een rechtstreekse trein naar Brussel-Midi/Zuid pakken. Je treinkaartje koop je gewoon bij de automaat. Let wel even op dat je de automaat van de Belgische maatschappij pakt (de grijze) en niet die van de NS (je weet wel die gele). Je bent hier ongeveer €20,00 voor kwijt, maar dan ben je wel in 1,5 uur in Brussel. 

De shuttlebus naar Charleroi

Eenmaal op Midi/Zuid aangekomen moet je nog naar het vliegveld. Gelukkig hebben de Belgen daar iets op verzonnen: ieder half uur gaat er een rechtstreekse bus vanaf Brussel-Midi/Zuid naar Charleroi. Een kaartje voor deze bus kun je online bestellen en kost je €14,00. Je kan ze ook voor €17,00 bij de buschauffeur kopen. Deze prachtige bus kun je vinden aan de Rue de France. Hoe toepasselijk! Als je in de stationshal staat, volg je de borden richting de internationale ticketbalie. Als je daar het station uitloopt, sta je direct op la Rue de France. 

Na ongeveer 1 uur kom je aan op het vliegveld Charleroi vanaf waar jouw vliegtuig zal vertrekken. Vanaf hier is het een kwestie van lezen en bordjes volgen, dan kom je vast bij de juiste gate uit. :)

Heeft u het antwoord gevonden?