De Drôme is een prachtig gebied in Frankrijk en veel campings hebben zich dan ook daar gevestigd. Voor de Drôme zijn er simpelweg twee opties: een dure en een goedkope. Zo snel en comfortabel mogelijk, maar dan wel je spaarrekening aan breken? Of langer onderweg, minder comfort maar wel spotgoedkoop op reis? De keuze is aan jou. Het is een beetje afhankelijk van waar je uiteindelijk naar toe moet maar je reist naar Lyon of naar Valence. 

In het kort

Via Lyon:

  • Als eerst pak je de trein vanuit Rotterdam naar Brussel.
  • In Brussel stap je over op de TGV richting Lyon.
  • Eenmaal aangekomen in Lyon reis je verder naar je eindbestemming.

Via Valence:

  • Vanuit het schone Rotterdam reis je met de trein naar Brussel.
  •  In de Europese Residentie Brussel stap je over op de trein naar Valence.
  • Dan ben je eindelijk in Valence en van daar uit kan je naar je eindbestemming

Lang leve de TGV

Het is eigenlijk heel makkelijk, via de website van SNCF boek je een treinticket vanaf Brussel of Parijs naar Lyon of Valence. Je gaat in de trein zitten en je wacht totdat je eindbestemming wordt omgeroepen. In een paar uur tijd heeft dit fenomeen je van Noord-Frankrijk naar Zuid-Frankrijk gebracht en ondertussen kan je genieten van het uitzicht. 

Hoe kom je dan in Brussel?

Vanaf Roosendaal gaat er een rechtstreekse trein naar Brussel-Midi. Het ticket hiervoor kan je gewoon bij de kaartautomaat (de grijze automaat op station Roosendaal) kopen en kost je ongeveer €20,00. In 1,5 uur tijd kom je aan op Midi/Zuid en vanaf daar kun je overstappen op de TGV. Mocht je er echt niet uit komen.

En Parijs dan?

 Een andere optie is dus vanaf Parijs de TGV te pakken, dit is wel eens goedkoper. Om in Parijs te komen pak je de Nederlandse TGV, beter bekend als de Thalys. De Thalys doet er precies 2 uur en 37 minuten over om in Parijs aan te komen vanuit Rotterdam. Je komt aan op Gare du Nord en je zult dus een klein stukje met de metro door Parijs moeten om aan te komen op Gare du Lyon. De precieze uitleg hoe je van Gare du Nord op Gare de Lyon uitkomt, vind je hier

Aangekomen op Lyon

Na een paar uur bereikt de TGV station Lyon. Lyon is een behoorlijk grote plaats (verrassing!) en vanaf daar gaan er dus veel treinen en bussen naar jouw eindbestemming. Als je met de TGV naar Lyon reist dan kom je aan op het vliegveld van Lyon. Wat? Ja het TGV station is het vliegveld Saint-Exupéry. Vanaf daar pak je de metro naar station Vaulx-en-Valin (vertrekt iedere 20 minuten) waar je overstapt op de metrolijn naar Perrache. Perrache is één van de grotere stations van Lyon. Een ander groot station is Part-Dieu. Vanaf het TGV station gaat er naar Part-Dieu wel een directe metrolijn (vertrekt ook iedere 20 minuten). Binnen een half uur sta je vervolgens midden in Lyon. 

Kijk op Rome2Rio of Google Maps naar welk station je precies moet reizen en hoe je verder reist vanaf één van deze plekken. Kom je er niet uit? Dan weet je ons te vinden!

Gare de Valence

Als allereerst is het handig om te weten dat Valence meerdere stations heeft: Valence Ville en Valence TGV Rhône-Alpes Sud. Het zou je misschien verbazen maar met de TGV kom je aan op het TGV station en niet op Valence Ville. Het TGV station van Valence ligt net buiten Valence en om vanaf Valence verder te reizen zul je eerst naar Valence Ville moeten. Gelukkig verbindt een trein Valence Ville met Valence TGV. Ieder uur kan je een trein pakken naar het treinstation midden in de stad vanaf waar er meerdere treinen en bussen vertrekken naar jouw eindbestemming. De trein vanaf Valence TGV naar Valence duurt maar 8 minuten en kost niet meer dan €3,00. Gezien deze trein geregeld gaat, kun je het ticket prima op het station aanschaffen. Wil je meer zekerheid? Dan kan je hem natuurlijk ook vooraf boeken op de SNCF website. 

Heeft u het antwoord gevonden?